Škoricovníky

Škoricovníky

Pridané: 2.1.2018 16:20:16 Počet zobrazení: 303

Vôňa škorice a pečenia je to pravé na ešte stále dlhé zimné večery... Samozrejme v zdravšej verzii od Alenky

Škoricovníčky v zdravej verzii od Alenky alenkajackova.sk - ak Ti dochádza inšpirácia, sleduj jej blog a kupuj knihu FIT Apetít

Budeš potrebovať:

3 vajíčka
1/2 veľkého hrnčeka vločiek (rozomletého na múku) ☆
1 a 1/2 hrnčeka špaldovej hladkej múky
1 kypriaci prášok
1 PL medu (, alebo iné sladidlo)
Štipka soli
3 PL oleja (vhodného na pečenie)
Škorica
Prírodný trstinový cukor (Lidl) 

Ak nemáme mlynček, použijeme ponorný mixér: 3 vajíčka rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. /// túto múku môžeme nahradiť hociktorou celozrnnou.

skoricovniky

Postup:
Do 3 vajíčok pridáme ovsenú múku, kypriaci prášok, med, 2 PL oleja, štipku soli a vypracujeme tuhé cesto. Ak je to potrebne môžeme prisypať viac múky. Keď je cesto nelepivé a tuhé, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na tenký obdlžník. Vrch cesta potrieme malou vrstvou oleja a posypeme na veľmi husto škoricou a trstinovým cukrom. (asi 5-6 PL cukru a cca 4 KL škorice) Cesto pomaly stáčame do rolky. Narežeme si ho na cca 3 cm hrubé kúsky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto na plechu vytvarujeme do tvaru "otvorenej ruže" a pečieme na 180°C po dobu asi 16 minút, pričom v polovici času otáčame plech.

Pomôcka pre opatrných: Ak sa Vám zdajú škoricovníky málo sladké po dopečení, môžete urobiť škoricovníkom sladkú posýpku:
2 PL masla, 2-3 PL trstinového cukru, 1KL škorice zmiešame dokopy a poukladáme túto posýpku na vrch škoricovníkov. Škoricovníčky na chvíľu zapečieme s touto posýpkou, kým sa nezkaramelizuje.

Ak recept vyskúšate pošlite mi výsledok, Alenka a my sa len potešíme. 

Dobrú chuť!

skoricovniky2

Sleduj nás na facebooku

Nenechaj si ujsť každodennú šťavnatú a farebnú inšpiráciu jedál z našich kokosových misiek!

Dať like

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info