
Orieškovo-škoricová granola na hruške s kamarelom
Pridané: 3.1.2018 09:29:34 Počet zobrazení: 1086
Domáca granola od Zuzky z kejkárne . Sleduj jej prudko jedlý blog www.kejkaren.sk
| granola |
2 hrnčeky ovsených vločiek
1 hrnček vlašských orechov
1 hrnček iných orechov (mandle, lieskové orechy)
2 lyžičky mletej škorice
0,25 hrnčeka kokosového oleja
1 hrnček jablkového džúsu
5 lyžíc medu
| hruška na karamele |
hruška
3 lyžice kokosového cukru
0,25 hrnčeka smotany na varenie
V miske zmiešame všetky suché suroviny – vločky, nasekané orechy a škoricu. Tekuté suroviny – olej, med a džús zahrejeme a vylejeme na sypkú zmes. Premiešame. Granolu vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme.
150 stupňov / 45 minút
Granolu cca každých 15 minút premiešavame. Necháme vychladnúť. Skladujeme v sklenenej nádobe. Pripravíme kamamel. Kokosový cukor necháme skamarelizovať na panvici, prilejeme do neho horúcu smotanu a poriadne premiešame, až kým sa nevytvorí súvislá vrstva karamelu. Hrušku nakrájame na kocky a necháme podusiť cca 10 minút na karamele a podávame.
Tip: Granolu podávajte v kokosových miskách!