Miska plná šťastia

Miska plná šťastia

Pridané: 11.4.2018 16:29:10 Počet zobrazení: 102

Misky plné šťastia alebo Buddha misky, Vravíš si čo to je?

Starodávna legenda hovorí, že kdekoľvek Budha práve žil, prebral sa ráno zo spánku, vzal do rúk misku a prešiel sa pomalým krokom krížom-krážom dedinou. Dedinčania mu do misky s pokorou dávali čosi zo svojho jedla, tu lístočky šalátu, tam chutný cícer, voľakto prihodil bylinky, niekto kopček ryže, iný zase kus ovocia, až mal nádobu plnú až po okraj, a tak mal po celý deň o poživeň tela postarané. Dnes sú takzvané Budha misky, alebo aj supermisky či misky požehnania veľmi módne a nie je ani podmienkou, aby ste kvôli nim chodili po susedoch a nakúkali im do špajzí. Použite, čo nájdete doma, poriadne vypeckujte svoju fantáziu, krájajte, strúhajte, ukladajte a hlavne si to pekne užite. A pre inšpiráciu utekaj kupic nové MIAU.

Miska so sladkými zemiakmi a quinoou

Potrebujeme: 200g ošúpaných sladkých zemiakov, 150g cherry paradajok (červených aj žltých), plechovku cíceru, 200g oblúbeného tofu, 150g šampiónov, 150g červenej alebo bielej quinoy, 2 poháre zeleninového vývyru, 1/2 lyžičky rasce, 1/2 lyžičky sladkej údenej papriky, 1/2 lyžičky sušeného rozmrínu, soľ, korenie, olivový olej, čerstvé šalátové listy (rukola, polníček...)

Na zálievku: 1 strúčik cesnaku, hrsť čerstvej bazalky, šťavu z jednej limetky, 2 lyžice olivového oleja, 1/2 lyžičky javorového sirupu, soľ, mleté čierne korenie.

Príprava: Rúru predhrejeme na 200st. Na plech poukladáme batáty a tofu nakrájané na kocky, štvrťky šampiňónov, cícer i polovičky cherry paradajok (nemiešame ich, každá rpísada musí amť na plechu vlastné miestečko). Pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme čiernym korením a soľou, batáty ešte posypeme údenou paprikou, cícer sušeným rozmarínom a tofu rascou. Necháme piecť približne 20 minút. Medzitm dáme do dvoch pohárov vývaru variť 1 pohár quinoy, čo potrvá cca 15-20 minút. Quinoa je uvarená, keď zo zrniečok vytŕčajú biele "chvostíky". pripravíme si zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií. Cesnak vopred rozomelieme a bazalku nakrajáme na malé kúsky. Nakoniec naaranžujeme všetko do misky a polejeme limetkovou zálievkou.

Sleduj nás na facebooku

Nenechaj si ujsť každodennú šťavnatú a farebnú inšpiráciu jedál z našich kokosových misiek!

Dať like

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info